Factuur chipkaart Tec It Easy stijgt tot 24 miljoen euro

24/10/14 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Trends

De factuur van de nieuwe chipkaart voor de Waalse vervoermaatschappy Tec It Easy loopt op tot 24 miljoen euro. Het nieuwe biljettensysteem zal vanaf april 2015 beschikbaar zijn.

Factuur chipkaart Tec It Easy stijgt tot 24 miljoen euro

© BELGA

Het nieuwe biljettensysteem voor de Waalse bussen, Tec it Easy, wordt in april 2015 operationeel. De factuur van de chipkaart, die ook in Brussel en Vlaanderen en bij de MIVB kan gebruikt worden, stijgt tot 24 miljoen euro. Dat schrijven de Franstalige kranten van Sudpresse.

Carlo Di Antonoi, de Waalse minister van Mobiliteit, bevestigde het bedrag. In het begin was er sprake van een investering van 21,5 miljoen euro, later opgetrokken tot 23 miljoen.

Volgens de TEC wordt in april 2015 in eerste instantie een basisversie van de nieuwe chipkaart gelanceerd. "In het begin zijn niet alle functies beschikbaar. In sommige gevallen zal het mogelijk zijn om biljetten te combineren met die van andere vervoersmaatschappijen, maar dat zal niet altijd en overal het geval zijn", aldus de Waalse vervoersmaatschappij. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners