EVS verwacht meer omzet na puik kwartaal

26/08/10 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Bron: Trends

Het Luikse beeldserverbedrijf EVS Broadcast Equipment heeft de omzetprognose opwaarts bijgesteld na een forse toename van de omzet in het tweede kwartaal.

EVS verwacht meer omzet na puik kwartaal

© belga

EVS heeft de omzet in het tweede kwartaal met 62 procent zien toenemen tot 30,2 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Intussen bevindt het orderboekje zich op een recordniveau, luidt het donderdag bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

Volgens financieel directeur Jacques Galloy brengen de gunstige kwartaalcijfers de terugkeer naar groei na twee kalme jaren. Over het eerste halfjaar 2010 ging de verkoop met 40 procent hoger. De nettowinst steeg in het tweede kwartaal met liefst 125 procent tot 11,2 miljoen euro.

Het bedrijf dankt de resultaten onder meer aan het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, waar de EVS-technologie werd gebruikt in de stadions.

Het bedrijf noteert op dit moment een recordorderboekje ter waarde van 38,9 miljoen euro (+ 65 procent). De omzetverwachtingen worden voor het volledige boekjaar in de hoogte bijgesteld tot iets boven de 100 miljoen euro.

Lees meer over:

Onze partners