Europese autoverkoop opnieuw sterk aan het bloeien

© Thinkstock

De autoverkoop in Europa is in september met 6,4 procent toegenomen in vergelijking met de herstmaand vorig jaar. Europeanen hebben in september 1,2 miljoen nieuwe wagens ingeschreven.

De Europese automarkt is in september opnieuw stevig in de plus gegaan. In de EU werden dik 1,2 miljoen nieuwe wagens ingeschreven, of 6,4 procent meer dan in september vorig jaar. Dat maakte de sectororganisatie ACEA bekend. Het is de dertiende opeenvolgende maand dat de afzet van nieuwe wagens in de lift zit. In augustus was de stijging beperkt tot 2,1 procent.

In België nam de verkoop van nieuwe wagens toe met 4,3 procent tot 36.383. VolksWagen, de fabrikant met het grootste marktaandeel in Europa, zag de afzet stijgen met 6,7 procent. PSA (+9,8 procent) en Renault (+10,7 procent) noteerden ook hogere omzetcijfers.

Op alle grote markten werden meer auto’s aan de man gebracht. In Duitsland bleef de stijging met 5,2 procent onder het gemiddelde, enkel Italië deed minder goed met 3,3 procent. De sterkste stijging kon opgetekend worden in Spanje (+26,2 procent) en in Frankrijk (+6,3 procent). (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content