Europese autoverkoop blijft bloeien

© istock

De Europese autoverkoop blijft het goed doen. De verkoopcijfers van de Europese automarkt is in oktober met 6,5 procent gestegen. In totaal zijn er 1,07 miljoen wagens geleverd in de Europese Unie gedurende de herfstmaand.

De verkoop van nieuwe personenwagens blijft stijgen in Europa. In oktober werden 1,07 miljoen nieuwe wagens geleverd in de Europese Unie, een stijging met 6,5 procent ten opzichte van oktober 2013. het gaat om de veertiende stijging op rij, zo meldt de Europese constructeurskoepel Acea.

In de meeste grote landen is er een groei in oktober, enkel in Frankrijk daalde de verkoop (-3,8%). In België daalde de verkoop 3,5 procent tot 38.115 nieuwe wagens. In de periode januari-oktober daalde de verkoop in België licht, met 0,6 procent tot 426.210 personenwagens.

Tot en met eind oktober werden in de Europese Unie 10,6 miljoen nieuwe wagens geleverd (+6,1%). Volkswagen was in oktober het meest verkochte automerk in de EU, met bijna 136.000 vierwielers (+4,5%). Renault en Ford volgen op twee en drie. De Volkswagen-groep, met ook Audi, Skoda en Seat, is ook de grootste op groepsniveau (276.816). PSA (Citroën, Peugeot) en Renault Group, inclusief Dacia, vervolledigen hier het podium. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content