Ethias verlengt First-uitkoopbod tot eind volgende week

02/12/16 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:49

Ethias verlengt zijn uitkoopbod voor de First-rekening met een week. De verzekeraar heeft al voor 530 miljoen euro contracten uitgekocht en er lopen nog aanvragen voor nog eens 230 miljoen euro extra.

Ethias verlengt First-uitkoopbod tot eind volgende week

© Belga

De zesde 'Switch'-operatie van Ethias moest in principe vandaag ten einde lopen. Met de uitkoopoperatie wil de verzekeraar zijn First-portefeuille van 1,4 miljard euro zo veel mogelijk afbouwen. Daarbij wordt klanten een exitpremie van 25 procent geboden.

De voorbije dagen merkte Ethias een opstoot van belangstelling, en daarom wordt de actie met een week verlengd tot vrijdag 9 december. Momenteel staat de teller op 530 miljoen euro aan effectief ingekochte contracten. Maar er lopen nog verschillende aanvragen van klanten, die nog niet toegehapt hebben of waarvan de inkoop nog niet administratief verwerkt is.

Ethias gaat ervan uit dat het bij de huidige stand van zaken maximaal voor 760 miljoen euro aan contracten kan inkopen. Ongeveer de helft van de 26.000 klanten met een First A-rekening is al op het bonusvoorstel van Ethias ingegaan.

De First-portefeuille hangt als een molensteen om de nek van Ethias. Het gaat om een hoogrentend spaarproduct met een levenslange rendementsgarantie. De gemiddelde rente-opbrengst bedraagt 3,4 procent, in een vork van 1,73 tot 4,75 procent. Ethias kan die rendementsgarantie in het huidige renteklimaat niet langer waarmaken. Bovendien kampt de verzekeraar met zwakke kapitaalbuffers en solvabiliteitsratio's.

Ethias diende een herstelplan in bij de Nationale Bank. Dat voorziet in een maximale afbouw van de First-portefeuille. Het First-risico dat Ethias niet afgekocht krijgt, wil het doorschuiven naar een herverzekeraar.

Lees meer over:

Onze partners