ENI rijft Nuon Belgium binnen

27/07/11 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:44

Bron: Trends

De Belgische tak van het Nederlandse energiebedrijf Nuon wordt door het Zweedse moederbedrijf Vattenfall verkocht aan het Italiaanse olieconcern ENI. Dat meldt Nuon woensdag

ENI rijft Nuon Belgium binnen

© belga

De Italiaanse oliereus ENI wordt dus de nieuwe eigenaar van Nuon Belgium, dat ongeveer 550.000 elektriciteits- en gasaansluitingen bedient.

Ook Nuon Wind Belgium, dat beschikt over 4,5 MW (megawatt) aan duurzame energieproductie, en Nuon Power Generation Walloon (een project voor elektriciteitsproductie op basis van een stoom- en gasturbine nabij Seneffe) komt in handen van de Italianen. Bij Nuon België werken 150 mensen.

Vattenfal wil zich door de verkoop van de Belgische activiteiten concentreren op de kernmarkten Zweden, Duitsland en Nederland. ENI is sinds 2008 actief op de Belgische markt, toen het gasleverancier Distrigas overnam. Distrigas levert aardgas aan wederverkopers, elektriciteitsmaatschappijen en industriële klanten.

"De overname van Nuon Belgium biedt Eni de mogelijkheid om rechtstreeks aan Belgische gezinnen en kleine en middelgrote bedrijven gas en elektriciteit te leveren", aldus Domenico Dispenza, COO van Eni's Gas & Power.

De transactie moet wel nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten later dit jaar.

(belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners