Eerste logistiek centrum van Vlaanderen opent in Zeebrugge

06/07/12 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Trends

Het eerste volwaardige logistieke platform van Vlaanderen is geopend in Zeebrugge. Het initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM) kwam daar omwille van de samenwerking met de haven. Er zijn twaalf voltijdse medewerkers.

Eerste logistiek centrum van Vlaanderen opent in Zeebrugge

Het logistiek platform wil de bedrijven helpen bij het vinden van oplossingen voor hun logistieke problemen, een van de grote uitdagingen van de toekomst. Het centrum wil vervoer via de weg, het spoor en het water zo veel mogelijk combineren. Het stimuleert ook de samenwerking tussen concurrerende bedrijven.

Zo hebben drie West-Vlaamse voedingsbedrijven (Agristo, Pinguin-Lutosa en D'Arta) besloten om hun goederen bestemd voor Milaan voortaan met één treinkonvooi te verzenden. Dit zorgt niet alleen voor meer efficiëntie en een gevoelige reductie van de kosten, maar ook voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Volgens de POM moet de opening van het logistiek platform in Zeebrugge een competitief voordeel bieden aan de West-Vlaamse bedrijven, die nu nog vaak Antwerpen gebruiken als inscheephaven. Volgens Joachim Coens (Port of Zeebrugge) zijn veel bedrijven zich nog onvoldoende bewust van de voordelen van een professionele en multimodale logistieke aanpak. Zeebrugge biedt, naast het transport via de weg en via het water, ook meer en meer logistieke oplossingen aan via het spoor. (KC)

Lees meer over:

Onze partners