ECB onthult bronzen boom voor hoofdkantoor

04/09/15 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Voor het hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB) prijkt vanaf vandaag - vrijdag 4 september - een kunstwerk van formaat.

ECB onthult bronzen boom voor hoofdkantoor

Heet nieuwe hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank (ECB) © reuters

De boom voor het hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt bestaat deels uit brons en deels uit graniet en draagt vergulde bladeren. Het beeldhouwwerk van de Italiaan Guiseppe Penone is één van de drie kunstprojecten die een speciale commissie heeft geselecteerd bij een internationale wedstrijd. De boom is 17 en een halve meter lang.

"Giuseppe Penone's boom brengt een gevoel van stabiliteit en groei, en is op een mooie wijze geworteld in de humanistische waarden van Europa", aldus Benoît Coeuré, lid van de directie van de ECB en voorzitter van de kunstjury, die het kunstwerk tot pronkstuk heeft verkozen.

In 2014 lanceerde de ECB een internationale kunstwedstrijd waarbij drie kunstwerken werden verkozen. Eén ervan staat buiten, de twee andere prijken binnen in de ruimtes van de ECB.

Zo'n 59 kunstenaars uit 28 EU-landen werden genomineerd om deel te nemen aan de wedstrijd, waaraan een totaalbudget van 1,25 miljoen euro werd besteed.

(BO)

Lees meer over:

Onze partners