Duvel neemt Amerikaanse brouwerij over, verdubbelt omzet in de VS

© Facebook

Duvel Moortgat verwerft een meerderheidsaandeel in de Amerikaanse speciaalbrouwer Boulevard Brewing Company. Het verdubbelt zo zijn omzet in de VS tot 80 miljoen dollar (58,5 miljoen euro).

Dat blijkt uit een persbericht van Duvel Moortgat. Boulevard Brewing Company is de op elf na grootste speciaalbierbrouwerij in Amerika, luidt het. Het bedrijf realiseert met 150 werknemers een omzet van ongeveer 40 miljoen dollar.

Duvel Moortgat verdeelt sinds 2003 zijn merken Duvel, Chouffe en Liefmans zelf op de Amerikaanse markt. Het is er ook eigenaar van Brewery Ommegang in Cooperstown (New York). Duvel Moortgat USA stelt ongeveer 100 mensen tewerk en draait een omzet van 40 miljoen dollar.

Prijs onbekend

John McDonald, die Boulevard Brewing Company in 1989 oprichtte, blijft minderheidsaandeelhouder en lid van de raad van bestuur.

Duvel Moortgat schept in het persbericht geen duidelijkheid over de grootte van het belang dat het neemt in de Amerikaanse brouwer en evenmin over het bedrag dat ermee gemoeid is. De overeenkomst tussen de twee niet-beursgenoteerde brouwerijen moet tegen het einde van het jaar rond zijn. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content