Duvel Moortgat verdwijnt midden maart van de beurs

19/02/13 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

Bron: Trends

Na afloop van het vereenvoudigd uitkoopbod van de familiale aandeelhouders zal de notering van de aandelen op Euronext Brussels automatisch worden geschrapt.

Duvel Moortgat verdwijnt midden maart van de beurs

Duvel Moortgat qui est un peu la reine des bières spéciales en Belgique, brasse une gamme qui va de la Duvel à la Chouffe, en passant par Maredsous ou Liefmans. Elle dégageait en 2011 une marge nette sur les ventes de plus de 13 % et un Ebitda (bénéfice avant intérêt, taxes et amortissements) de 30 %. © Belga

De familiale aandeelhouders van Duvel Moortgat hebben na de heropening van hun overnamebod 97,58 procent van de brouwerij in handen. De bieders zullen overgaan tot een vereenvoudigd uitkoopbod om de resterende aandelen te verwerven tegen dezelfde voorwaarden als het bod. Dat meldt Duvel Moortgat. De procedure voor het uitkoopbod zal worden ingesteld op 20 februari en zal aflopen op 12 maart om 16 uur. De notering van de aandelen op Euronext Brussels zal automatisch worden geschrapt bij afsluiting van het uitkoopbod.

Beursverplichtingen

De familiale aandeelhouders - de broers Philippe, Bernard en Michel Moortgat en hun nicht Veerle Baert - maakten in oktober bekend dat ze Duvel Moortgat van de beurs wilden halen. Topman Michel Moortgat, in 2010 door Trends verkozen tot Manager van het Jaar, legde toen uit dat hij vreesde dat de kortetermijnverwachtingen op de beurs zouden botsen met de langetermijnstrategie van het bedrijf.

Duvel Moortgat werd in 1871 opgericht door Jan Leonardus Moortgat en is producent van speciaalbieren. Behalve Duvel brouwt het bedrijf ook de merken Vedett, Maredsous, Liefmans, Bel Pils, La Chouffe, Bernard, Ommegang en De Koninck. De brouwerij noteert sinds juni 1999 op Euronext Brussel. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners