Duitse werkloosheid op laagste punt ooit

07/01/15 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

De werkloosheid in Duitsland daalde voor de derde maand op rij tot het laagste punt ooit. Dat kan erop wijzen dat de groei in de grootste economie van Europa stevig aantrekt in 2015.

Duitse werkloosheid op laagste punt ooit

© reuters

Uit cijfers van het Duitse federale Arbeidsbureau blijkt dat het aantal werklozen in december - gecorrigeerd door seizoensinvloeden - met 27.000 gedaald is tot 2,84 miljoen. Analisten gepolst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een vermindering met 5.000 werklozen.

Duitsland sluit het jaar af met een werkloosheidspercentage van 6,5 procent. In november zat 6,6 procent van de Duitse beroepsbevolking zonder werk. Daarmee klokt het Duitse werkloosheidspercentage af op het laagste punt sinds het begin van de metingen, ruim twee decennia geleden.

In het westen van Duitsland daalde het aantal werklozen met 17.000, in het oosten met 10.000.

"Duitslands bloeiende arbeidsmarkt blijft een betrouwbare motor voor groei, " liet Johannes Gareis, econoom bij Natixis SA in Frankfurt, voor de bekendmaking van het rapport optekenen.

Grammer AG, fabrikant van onder meer autozetels, maakte al bekend dat het haar productievestiging in Rastatt uitbreidt, en nieuw personeel aanwerft om tegemoet te komen aan de toenemende vraag. (BO)

Lees meer over:

Onze partners