Duits ZF lanceert bod op Hansen Transmissions

25/07/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Bron: Trends

Het Duitse ZF Friedrichshafen, dat actief is in de autosector, biedt op de Belgische producent van tandwielkasten voor windturbines Hansen Transmissions. Dat meldt ZF maandag.

ZF biedt 66 pence (74,8 euro) per aandeel Hansen Transmissions, wat 95 procent meer is dan de slotkoers van vrijdag. De Duitsers hebben inmiddels al een akkoord met het Indiase Suzlon, dat 26 procent in handen heeft van Hansen. Als het overnamebod wordt doorgevoerd, wordt Hansen Transmissions van de Londense beurs gehaald.

Het bod waardeert het bedrijf op 445 miljoen pond (504 miljoen euro). De transactie kadert in de plannen van ZF Friedrichshafen om actief te worden op de windenergiemarkt. ZF is een belangrijke toeleverancier van auto-onderdelen, wereldwijd goed voor 70.000 werknemers.

Hansen Transmissions heeft fabrieken in Lommel, India en China. In ons land telt het bedrijf 700 tot 800 werknemers.

Maandagmorgen werden de vakbondsvertegenwoordigersbijeengereoepen voor een bijzondere ondernemingsraad. De directie zou zich beperkt hebben tot een objectieve toelichting. "Het is dus nog onduidelijk wat de voorwaarden van het bod zullen zijn", zegt Guy Vertommen van de socialistische bediendenbond BBTK.

Maandagmorgen omstreeks 11u stijgt het aandeel van de tandwielkastenproducent met ruim 90 procent tot 64,75 pence.

(belga)

Onze partners