Drankproducent Bols trekt naar de beurs

© .

In de hoop 125 miljoen euro op te halen stapt drankproducent Bols naar de Amsterdamse beurs.

Drankenproducent Lucas Bols werkt aan een beursgang in Amsterdam. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Bols, Bokma, Pisang Ambon en Coebergh bekend.

Het 440-jarige Nederlandse bedrijf verwacht met zijn beursgang 125 miljoen euro op te kunnen halen. Dat bedrag zal worden gebruikt voor de herfinanciering en de verdere versterking van de financiële positie van de onderneming. Bols streeft ernaar de beursgang “in de nabije toekomst” af te ronden.

Investering AAC Capital

Bols ontstond in 1575 in Amsterdam en is daarmee het oudste merk gedestilleerde drank ter wereld. Het huidige Lucas Bols ontstond in 2006 doordat investeerder AAC Capital samen met het management van het bedrijf de likeuren en gedestilleerde dranken overnam van het Franse Rémy Cointreau. Sindsdien bezit AAC Capital 75 procent van de aandelen Lucas Bols, de rest is in handen van het bestuur en andere hooggeplaatste managers.

Bij de beursgang worden nieuwe aandelen verkocht, aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland en institutionele partijen in het buitenland.

Lucas Bols boekte in het vorige boekjaar een omzet van 78,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 22 miljoen euro. Het bedrijf verkoopt ruim twintig merken in meer dan honderd landen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content