Dode,vermisten en gewonden na zware explosie bij chemiereus BASF in Ludwigshafen

17/10/16 om 14:37 - Bijgewerkt om 17:06

Bij chemiereus BASF in het Duitse Ludwigshafen heeft zich maandagochtend minstens één explosie voorgedaan, waarbij op zijn minst één dode en verscheidene gewonden vielen.

Dode,vermisten en gewonden na zware explosie bij chemiereus BASF in Ludwigshafen

© Reuters

Bij de ontploffing en verschillende branden bij het chemiebedrijf BASF in het Duitse Ludwigshafen is zeker één persoon om het leven gekomen. Zes anderen worden nog vermist. Er vielen ook zes gewonden. Dat meldt bedrijfsleider Uwe Liebelt op een persconferentie. Luchtmetingen wezen tot dusver niet op een gevaar voor de bevolking.

De precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De ontploffing deed zich omstreeks 11.20 uur voor bij werkzaamheden aan een pijpleiding.

Het is nog niet duidelijk welke chemische stof in brand is gevlogen. Volgens de brandweer is de brand op het BASF-terrein weliswaar onder controle, maar nog niet geblust.

De explosie gebeurde in de Landeshafen Nord. Daar bevoorraden gas- en olietankers het bedrijf. Alle brandbare materialen die BASF gebruikt, worden daar opgeslagen. Met pijpleidingen worden voorproducten van de schepen naar de eigenlijke productieplaatsen gebracht.

(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners