Directie Waegener nog steeds op zoek naar geld

© belga

Bij Waegener Research & Development bleef het personeel na meer dan drie maanden vrijdagavond nog altijd onbetaald. Meer en meer werknemers, vooral de bedienden, raken nu in reële financiële moeilijkheden, waarschuwen de vakbonden.

Donderdag hadden CEO Levi Dewaegenaere en COO Jef Versmissen aan het personeel gezegd dat er geen geld te verwachten viel uit het contract met het Oostenrijkse Med-Hold of zijn filiaal Waegener Medizintechnik.

De directie rekent naar verluidt nog op geld uit andere pistes.
Op 23 november had de rechtbank van koophandel Waegener R&D een maand langer bescherming tegen zijn schuldeisers gegeven onder de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO).

CEO Levi Dewaegenaere antwoordde niet op zijn gsm. Evenmin konden we vrijdag zijn vader Jean-Pierre Dewaegenaere aan de lijn krijgen. Op 21 januari 2010 was die nog in zijn functie van co-gedelegeerd bestuurder van Waegener Research & Development bevestigd. Gisteren maakte vader Dewaegenaere zich tegenover de Gazet van Antwerpen sterk dat de lonen bij Waegener vandaag zouden zijn betaald.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content