Directie Carrefour start bezoek aan bedreigde supermarkten

19/03/10 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Bron: Trends

De directie van Carrefour is donderdag gestart met een serie van bezoeken, gegroepeerd per regio, aan de supermarkten die door het herstructureringsplan getroffen zijn. Er werd gestart met Limburg en Henegouwen.

Directie Carrefour start bezoek aan bedreigde supermarkten

Ook vrijdag en volgende week maandag en dinsdag staan er nog bezoeken op het programma. Woensdag wil de directie op een nieuwe ondernemingsraad in Evere de balans opmaken.

Volgens de directie is het de bedoeling dat de personeelsvertegenwoordigers eventueel alternatieven voorstellen om de gevolgen voor de werkgelegenheid te beperken.

Bij het bezoek van donderdag was ook de topman van de groep, de Fransman Gérard Lavinay, aanwezig. "We hebben in hem iemand gevonden die luisterde", aldus Setca-secretaris Alain Goelens van Charleroi. "Hij gaf ons de indruk rekening te willen houden met bepaalde pertinente elementen die we hem hebben meegedeeld. We zullen zien of het bluf is, of hij echt op zoek is naar alternatieven. We zullen woensdag in Brussel zien of hij van gedacht verandert".

In het herstructureringsplan van Carrefour, dat eind februari werd bekendgemaakt, zei de directie 21 winkels te willen sluiten, goed voor 1.672 personen die hun job verliezen.

Lees meer over:

Onze partners