Directie Aviapartner en vakbonden bereiken akkoord

11/08/15 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Een dag na de spontane werkonderbreking bij bagage-afhandelaar Aviapartner op Brussels Airport hebben directie en vakbonden een akkoord gevonden.

Directie Aviapartner en vakbonden bereiken akkoord

Werknemers met tijdelijke contracten krijgen werkzekerheid tot het einde van het jaar. Er komen ook 25 tijdelijke werkkrachten extra vanaf deze week. De eenzijdige beslissing om de parkeerkaart in te trekken wordt teruggeschroefd en materiaal dat niet meer voldoet, wordt uit roulatie gehaald. Dat meldt Bjorn Vanden Eynde van ACV-Transcom dinsdag aan het persagentschap Belga.

Het personeel van Aviapartner legde maandagnamiddag het werk neer om een aantal zaken aan te kaarten: de eenzijdige afschaffing van de parkeerkaart, verouderd materiaal, het terugdringen van contractuele uren van 6 naar 4 uur en onderbezetting.

Maandagavond zaten directie en vakbonden al rond de tafel. Tijdens dat overleg beloofde Aviapartner om het verouderd materiaal niet langer te gebruiken. Vervangend materiaal wordt bij DHL geleend. Ook de beslissing om de parkeerkaart af te schaffen, waardoor het personeel op een meer afgelegen parking moet gaan staan, werd herroepen.

Dinsdag werden de gesprekken over de contracten en de onderbezetting verdergezet.

Meer tijdelijke werkkrachten

De directie had de contracten van werknemers met een 6-uur contract teruggeschroefd tot 4 uur. Het personeel kreeg nu de garantie dat de 6 uur contracten worden behouden tot het einde van het jaar, zegt Vanden Eynde. Werknemers met een dagcontract krijgen bovendien tot het einde van het jaar een weekcontract, zegt Vanden Eynde.

Daarnaast stemde Aviapartner in om meer tijdelijke werkkrachten aan te werven. Tegen het einde van de week moeten er 15 nieuwe interimwerknemers zijn aangenomen. Volgende week komen er daar nog eens tien bij, aldus de vakbondsman.

Nog uit de onderhandelingen dinsdag kwam de belofte om de cao voor de bagage- en de passagiersafdeling opnieuw te onderhandelen in de komende maanden. Vanden Eynde is tevreden dat de 'tewerkstellingsvoorwaarden verbeterd zijn'. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners