Directeurs Belgacom en bpost gaan dubbel zoveel verdienen als CEO's

20/12/13 om 05:59 - Bijgewerkt om 05:59

Bron: Trends

Omdat het loon van de CEO's van Belgacom en bpost beperkt wordt tot maximaal 650.000 euro, zullen de meeste directieleden tot dubbel zoveel verdienen als hun CEO.

Directeurs Belgacom en bpost gaan dubbel zoveel verdienen als CEO's

© Belga

De beslissing van de regering Di Rupo heeft perverse neveneffecten, meldt De Tijd. Het resultaat is dat bij het Belgacom de zes directeurs een pak meer gaan verdienen dan de nieuwe CEO. De zes directeurs van Belgacom verdienen nu samen 6,9 miljoen euro of gemiddeld 1,15 miljoen euro per man. De topper is financieel directeur en huidig interim-CEO Ray Stewart met een brutojaarloon van 1,4 miljoen euro.

'Wereldvreemd en onhoudbaar'

Volgens Frank Schelstraete van het headhuntersbureau Schelstraete & Desmedt is het onhoudbaar dat de directieleden van een bedrijf meer verdienen dan de CEO. "Dat kan misschien even duren, omdat heel wat CEO's een zekere wijsheid bezitten, weinig afgunst koesteren en hun medewerkers dat misschien wel gunnen. Maar op lange termijn is dat geen houdbare situatie."

Schelstraete noemt de plafonnering van de lonen "een wereldvreemde beslissing die op lange termijn een negatieve impact heeft op de maatschappij."

Zelfde verhaal elders

Ook bij de NMBS zijn er een tiental directieleden die meer verdienen dan de gedelegeerd bestuurder. Het loon van Jo Cornu is begrensd op maximaal 290.000 euro, terwijl de directeurs per jaar 330.000 euro krijgen.

En bij bpost verdienen de vijf directeurs gemiddeld 650.000 euro, exact het bedrag dat CEO Johnny Thijs maximaal mag verdienen. (Belga/TV)

Onze partners