Dinsdag staking bij pralinefabrikant Godiva

15/03/10 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Bron: Trends

De vakbonden ABVV en ACV hebben opgeroepen tot een staking dinsdag bij pralinefabrikant Godiva in Brussel naar aanleiding van een aangekondigde herstructurering. Dat blijkt maandag uit een persbericht.

Dinsdag staking bij pralinefabrikant Godiva

© Belga

De actie is het gevolg van de aankondiging, veertien dagen geleden, dat de activiteit manuele verpakking wordt uitbesteed aan een logistieke onderneming. Hierdoor zouden bij Godiva zo'n 90 van de 360 banen verdwijnen.

"Wij willen dat de volledige tewerkstelling in Brussel gegarandeerd blijft", verklaarde Patrick Vanderhaeghe van het ACV.
Dinsdag vanaf 5.30 uur zouden de poorten van de fabriek in Koekelberg geblokkeerd worden.

"De bedoeling is dat er geen enkel product naar binnen of naar buiten kan", aldus Vanderhaeghe. "Ook de arbeiders zullen niet aan het werk kunnen". De actie zou duren tot ongeveer 22 uur.

Een delegatie van de vakbonden heeft dinsdag om 10 uur een ontmoeting met Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe. "We willen hem duidelijk maken dat Godiva één van de laatste voedingsbedrijven is in het Brussels gewest, waarvan het personeel bovendien grotendeels laaggeschoold is en afkomstig uit Brussel", aldus de ACV-afgevaardigde.

De vakbonden zijn boos omdat het bedrijf begin deze maand aankondigde dat de activiteit manuele verpakking wordt uitbesteed aan een logistiek bedrijf. Volgens de bonden is er hiertegen onmiddellijk protest gerezen, via langzaamaan acties en de blokkering van de grondstoffen. "De woede is groot, want veertig procent van de arbeiders is getroffen", luidt het.

Donderdag staat een ontmoeting met de directie op het programma. De bonden willen niet met minder genoegen nemen dan het behoud van de volledige tewerkstelling.

Lees meer over:

Onze partners