Dexia wil nog niets kwijt over besparingsplan

10/09/10 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Bron: Trends

De raad van bestuur van bank-verzekeraar Dexia is vrijdag samengekomen om een stand van zaken op te maken. Na afloop bleef voorzitter Jean-Luc Dehaene bijzonder karig met commentaar. Het blijft wachten tot woensdag 15 september voor meer informatie over het besparingsplan.

Dexia wil nog niets kwijt over besparingsplan

© belga

"De raad van bestuur van Dexia heeft een volledige balans opgemaakt van het herstel en de commerciële heroveringsstrategie van Dexia. In de geest van de sociale dialoog die altijd heeft bestaan bij Dexia, zal deze stand van zaken, zoals voorzien, samen met de projecten die werden onderzocht door de raad van bestuur, voorgesteld worden aan de sociale partners op woensdag 15 september 2010", verklaarde Dehaene na afloop.

Woensdagvoormiddag vindt alvast een buitengewone Europese ondernemingsraad plaats bij Dexia. In de namiddag start dan de bijzondere ondernemingsraad voor de verschillende entiteiten, waaronder Dexia Bank België. Wellicht wordt donderdag nog voort vergaderd met de lokale niveau's.

Luc Soete van de christelijke bediendebond verwacht de concrete inhoud van het aangekondigde besparingsplan woensdag "mogelijk in de namiddag" te vernemen. Dan zou duidelijk moeten worden wat de impact van het plan zal zijn voor de Belgische personeelsleden. Vakbondsman Soete vreest "dat de besparing zal gebeuren op de kap van het personeel".

Begin september circuleerde al een mediabericht over 700 tot 800 banen die zouden sneuvelen in ons land.

Lees meer over:

Onze partners