Dexia sleutelt aan lonen directie

24/01/14 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Trends

Het management van Dexia zal aan het remuneratiecomité een voorstel voorleggen van herziening van de vergoedingen van de leden van het directiecomité. Zo luidt het officieel.

Dexia sleutelt aan lonen directie

© belga

Dat betekent dat rekening wordt gehouden met de ethische verwachtingen van de samenleving, de nieuwe bankwetgeving en de noodzaak het talent vereist voor een geordende afwikkeling (run off) te behouden. Dat meldt minister van Financiën Koen Geens in een mededeling na afloop van het overleg met Karel De Boeck, CEO van Dexia.

Op basis van het voorstel dient het remuneratiecomité een nieuw
advies uit te brengen om uiterlijk op de vergadering van de raad van Bestuur van 19 februari tot een beslissing te komen.

In de mededeling benadrukt minister Geens dat de bepalingen over de vertrekvergoedingen van de leden van het directiecomité strikt worden afgestemd op de nieuwe standaarden die tijdens de eerste lezing van de bankwet werden uitgezet. De exitpremies worden op die manier beperkt tot negen maanden en een terugvorderingsregeling (claw back) zal ingevoerd worden.

Daarnaast wordt het Corporate Governance Charter van Dexia van maart 2011 aangepast aand e nieuwe normen voor de banken governance. De Belgische en Franse aandeelhouders zullen verder overleg plegen, aldus nog de mededeling van Geens.(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners