Dexia gaat verzekeringen Axa verkopen in Turkije

07/07/11 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Bron: Trends

Dexia heeft een overeenkomst voor vijftien jaar getekend voor de distributie van niet-levensverzekeringen van verzekeraar Axa in Turkije, via het kantorennet van haar Turkse dochter DenizBank. Het akkoord is 23 miljoen euro waard.

Dexia gaat verzekeringen Axa verkopen in Turkije

© belga

De transactie zal wellicht voor het einde van 2011 afgerond worden en is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties. De transactie zou, bij de afronding, een positieve impact van ongeveer 19 miljoen euro na belastingen op de resultatenrekening moeten hebben.

De distributieovereenkomst met Axa omvat ook een systeem van winstdeelneming, waarbij een deel van de toekomstige winst uit de verkoop van Axa-producten via het net van DenizBank tijdens de komende vijftien jaar zal worden uitgekeerd aan DenizBank.

Het akkoord volgt op een overeenkomst over de levensverzekeringsactiviteit in Turkije die op 27 juni bekendgemaakt werd. Dexia verkocht de Turkse levensverzekeringsactiviteiten aan het Amerikaanse MetLife. Die overeenkomst omvatte ook een exclusieve overeenkomst voor vijftien jaar voor de distributie van de levens-, pensioen-, levensongevallen- en werkloosheidsverzekeringen van MetLife via het kantorennet van DenizBank. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners