Dexia daagt JPMorgan voor rechtbank

© belga

De beursgenoteerde Dexia-groep daagt de Amerikaanse bank JPMorgan voor de rechtbank. Dexia beweert niet op de hoogte te zijn gebracht van de risico’s van een pakket herverpakte woonkredieten.

Dexia is van oordeel dat de 1,7 miljard dollar herverpakte woonkredieten (mortgage-backed securities) die ze kocht voor het uitbreken van de financiële crisis risicovoller bleken dan vermeld. Dexia diende de klacht donderdag in bij een rechtbank in New York, bevestigt een woordvoerster.

Het is niet de eerste keer dat Dexia een andere bank voor de rechtbank daagt waarbij de aanklacht ‘misleidende informatie’ luidt. Dat gebeurde eerder al bij Countrywide en Deutsche Bank, die respectievelijk in januari en de zomer van 2011 werden aangeklaagd.

De recente klacht is eigenlijk gericht tegen Bear Stearns en Washington Mutual, die beide in handen kwamen van JPMorgan. Volgens Dexia hebben die banken misleidende informatie verspreid, aangezien ze ervan op de hoogte waren dat de leningen achter de herverpakte woonkredieten ‘uitzonderlijk slecht’ waren en de risico’s bijgevolg groter dan vermeld. Dexia leed door die misleidende informatie ‘aanzienlijke verliezen’, luidt het. (BO/Belga/Bloomberg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content