Dexia-aandeel sluit eerste dag na ontmanteling af met 4 procent verlies

© belga

De handel in het Dexia-aandeel op Euronext Brussel werd maandagnamiddag om 14u30 hervat. De koers noteerde meteen tegen een verlies van 36 procent tot 0,54 euro, herstelde even maar sloot uiteindelijk af op -4,37 procent.

Het aandeel van Dexia noteerde na het hervatten van de handel om 14.30 uur 36 procent lager tot 0,54 euro. Omstreeks 15 uur bedroeg het verlies nog 20 procent en even na 16 uur noteerde het geplaagde Dexia-aandeel zowaar +0,95 procent winst tot 0,85 euro. Maar de heersende trend op de eerste handelsdag na de ontmanteling was dat het aandeel op en neer ging, tot Dexia in de laatste lijn gestaag lager zakte tot -4,38 procent op 0,81 euro.

Het aandeel van de ‘toen nog’ Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia werd op donderdag 6 oktober om 15.59 uur opgeschort op vraag van de Belgische beursregulator FMSA. Sinds zondagavond werd de bankgroep definitief ontmanteld. Beleggers bedankten voor het nieuwe plan en stuurden het aandeel lager.

Op het moment dat de handel in het aandeel donderdag werd stilgelegd was de koers op Euronext Brussel al ruim 17 procent gezakt tot 0,85 euro. Daar gaat maandag dus nog 4 eurocent af.

De Bel20 wist zich maandag – ondanks Dexia – in de loop van de dag behoorlijk te handhaven tot net boven de slotkoers van vrijdag. Dexia blijft de grootste van de vier verliezers. Ook Cofinimmo, Colruyt en GDF Suez kijken aan tegen rode cijfers. De grootste winnaar van de dag is Bekaert met 6,31 procent winst. De volledige Bel20 noteert 1,45 procent hoger tot 2.177,57 punten. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content