Deutsche Telekom op kop in Griekse verkoopronde

© belga

Deutsche Telekom rijft een extra 10 procent van de aandelen van de Hellenic Telecommunications (OTE) binnen. De Griekse overheid krijgt ongeveer 400 miljoen euro voor dat belang.

De Griekse regering wil tegen 2015 50 miljard euro ophalen door overheidsbedrijven te privatiseren. Door participaties te verkopen in het elektriciteitsbedrijf DEI, ATEbank, spoorwegen, luchthaven, havens en casino’s probeert de Griekse overheid de schuldenberg te verkleinen.

Om te beginnen heeft Griekenland maandag de optie gelicht om een extra 10 procent in telecomoperator OTE aan Deutsche Telekom te verkopen. Als de transactie wordt afgerond, houdt de overheid nog 10 procent plus een aandeel OTE over. Het belang van Deutsche Telekom stemt dan overeen met 40 procent plus een aandeel.

De Griekse overheid wil daarna graag nog 6 procent aan het Duitse telecombedrijf verkopen, maar voor Deutsche Telekom kan daar enkel sprake van zijn als er aan de arbeidsvoorwaarden van het management gesleuteld wordt. Vorige week had CEO Rene Obermann al laten verstaan dat een eventuele aankoop van extra OTE-aandelen valt of staat met de voorwaarden die eraan verbonden zijn.

Maandag maakt de verkoop van het belang van 10 procent in ieder geval weinig indruk op de beleggers. De koers van OTE en Deutsche Telekom schommelt onveranderd rond respectievelijk 7,12 euro en 10 euro.

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content