"Deutsche Bank wil 9 miljard euro ophalen"

10/09/10 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Trends

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, plant een kapitaalverhoging van 8 tot 9 miljard euro. Dat melden de Financial Times, de Wall Street Journal en Handelsblatt vrijdag. De bank geeft geen commentaar

"Deutsche Bank wil 9 miljard euro ophalen"

© belga

De bank zelf zou de kapitaalverhoging pas maandag bekendmaken, luidt het. Deutsche Bank zou de kapitaalverhoging doorvoeren om te voldoen aan strengere kapitaalregels, maar ook om de meerderheidsovername van de Postbank te verwezenlijken.

Op dit moment participeert Deutsche Bank voor 30 procent in de Postbank, die slechts een Tier 1-kapitaalratio van 6,6 procent kan voorleggen. Een dergelijke ratio meet de financiële gezondheid van een bank. Na de stresstests legde de Europese Unie de banken in juli een minimum op van 6 procent. Deutsche Bank doorstond die test moeiteloos met een ratio van 9,7 procent.

Stefan Juette, CEO van Postbank, verklaarde donderdag in Frankfurt er niet van op de hoogte te zijn of Deutsche Bank al dan niet van plan is Postbank volledig in handen te nemen, laat staan wanneer dat zou gebeuren.

Hoewel Deutsche Bank de berichten in de media ontkent noch bevestigt, wordt de speculatie op de beurzen niet op enthousiasme onthaald. Het aandeel Deutsche Bank moet vrijdagvoormiddag ruim 5 procent prijsgeven. Ook op Euronext Brussel weegt het gerucht van de kapitaalverhoging op de bankaandelen.

bron: bloomberg

Lees meer over:

Onze partners