Deutsche Bank veroordeeld voor foutieve informatie

22/03/11 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Bron: Trends

Deutsche Bank werd dinsdag door de hoogste rechtsinstantie van Duitsland veroordeeld tot het vergoeden van een gedupeerde klant.

Deutsche Bank veroordeeld voor foutieve informatie

© belga

De grootste bank van Duitsland werd door het Bundesgerichtshof, de hoogste rechtsinstantie van het land, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 540.000 euro aan een kmo.

Het gedupeerde bedrijf uit Altenstadt (Hessen) investeerde in een complex financieel swap-product, waarbij werd gespeculeerd op het verschil tussen de langetermijn- en de kortetermijnrente. Het bedrijf leed door die belegging een aanzienlijk financieel verlies.

Volgens de rechter overtrad de bank zijn plicht tot het verstrekken van informatie aan de klant. Die had ingelicht moeten worden over een belangenconflict bij de belegging. De winst van de bank bij een dergelijk product zou namelijk overeenstemmen met het verlies van de klant.

Deutsche Bank verkocht honderden producten van de zogenaamde 'spread ladder swaps' aan Duitse bedrijven en gemeenten, die er miljoenen mee verloren.

Behalve de kmo stapten nog andere gedupeerde klanten en financiële instellingen naar de rechtbank om Deutsche Bank aan te klagen.

Lees meer over:

Onze partners