Deutsche Bank treft nieuwe schikking in VS

05/01/17 om 02:36 - Bijgewerkt om 02:37

Bron: Belga

(Belga) Deutsche Bank heeft met een nieuwe schikking opnieuw een rechtszaak tegen de bank in de Verenigde Staten kunnen afwenden. De financiële instelling heeft woensdag ingestemd met een betaling van 95 miljoen dollar (91 miljoen euro) wegens belastingontduiking, meldt het openbaar ministerie in New York. Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigde de bank in 2014 van het ontduiken van belastingen in 2000 via een netwerk van schermvennootschappen.

Eind december had Duitslands grootste financiële instelling al een schikking met justitie in de VS getroffen van in totaal 7,2 miljard dollar (7 miljard euro) over de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis. De Amerikaanse autoriteiten stelden eerder dit jaar een boete van 14 miljard dollar voor om verdere vervolging af te kopen, maar Deutsche Bank wees die schikking destijds af. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info