Delhaize ziet winst stijgen

05/08/11 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:50

Bron: Trends

Retailer Delhaize Groep noteert voor het tweede kwartaal 2011 een winst van 117 miljoen euro tegenover 114 miljoen euro een jaar eerder.

Delhaize ziet winst stijgen

© belga

De winst ligt iets onder de 118,8 miljoen euro waar analisten geraadpleegd door Bloomberg op rekenden. De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 5,107 miljard euro, of een toename met 3,9 procent tegen ongewijzigde wisselkoersen. Omgerekend tegen actuele wisselkoersen wordt een omzetdaling met 4,2 procent opgetekend. De organische opbrengstengroei van 3,9 procent is de sterkste stijging sinds het tweede kwartaal van 2009.

Topman Pierre-Olivier Beckers liet in een reactie verstaan dat de resultaten van Delhaize op het einde van het eerste halfjaar in lijn liggen met de verwachtingen. De groep rekent erop in het tweede halfjaar een versnelling van de omzet- en winstontwikkeling te zullen realiseren.

België

Delhaize Belgie zag haar omzet aangroeien tot 1,2 miljard euro, maar dat komt vooral door nieuwe winkelopeningen. In de bestaande winkels was er bijna geen omzetgroei. De retailer schrijft dit toe aan de consument die op zijn uitgaven let en de zeer sterke groei (+ 5 procent) in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De marges stegen wel van 4,8 procent naar 5,2 procent, waardoor de bedrijfswinst toenam met 10,4 procent tot 63 miljoen euro in het tweede kwartaal. Die stijging is volgens Delhaize te danken aan betere leveranciersvoorwaarden, een teruggave van de btw en efficiëntiewinsten in de logistiek. Die maatregelen waren voldoende om het verlies door de prijzenslag met de concurrenten en de verhoging van de loonindex te compenseren.

(belga/SF)

Lees meer over:

Onze partners