Delhaize rondt verkoop Amerikaanse ketens af

© belga

Retailer Delhaize heeft de verkoop afgerond van zijn Amerikaanse ketens Sweetbay, Harveys en Reid’s. De nieuwe eigenaar, Bi-Lo Holdings, betaalt 246 miljoen dollar (ruim 180 miljoen euro) in contanten voor de iets meer dan 150 winkels. Dat meldt Delhaize Groep in een persbericht.

De verkoop van de drie ketens, waardoor Delhaize niet langer actief is in Florida, werd een jaar geleden aangekondigd. “De winkels die deel uitmaken van de transactie, genereerden in 2013 ongeveer 1,7 miljard dollar opbrengsten”, gaf Delhaize begin mei mee bij de voorstelling van de eerstekwartaalcijfers.

De retailer heeft maandag ook de verkoop van zijn distributiecentrum in Plant City, Florida, aan C&S Wholesale Grocers afgerond, voor een bedrag van 28 miljoen dollar.

Delhaize is in de Verenigde Staten nog actief met de ketens Food Lion, Hannaford en Bottom Dollar Food, samen goed voor ruim 1.300 winkels aan de oostkust. Die winkels vertegenwoordigden in het eerste kwartaal bijna twee derde van de totale omzet van Delhaize. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content