Delhaize investeert 50 miljoen euro in uitbreiding distributiecentrum

06/09/11 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Bron: Trends

Retailketen Delhaize gaat zijn distributiecentrum in Zellik met bijna 12.000 vierkante meter uitbreiden. Dat stemt overeen met een bedrag van ongeveer 50 miljoen euro.

Delhaize investeert 50 miljoen euro in uitbreiding distributiecentrum

© belga

De investering werd dinsdag in Zellik aangekondigd door Michel
Eeckhout, topman van Delhaize België, in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

De bouw van de nieuwe gekoelde opslagruimte voor verse producten start eind 2011, de operationele opstart van de logistieke activiteiten is gepland voor eind 2013, begin 2014. Exact twee jaar geleden opende Delhaize in Zellik zijn opslagplaats DC Fresh 2. Het nieuwe gebouw zal DC Fresh 3 heten.

Er zal een honderdtal mensen aan de slag gaan in de nieuwe stapelplaats, zegt Roel Dekelver, communications manager van Delhaize. Daarbij zullen er naast nieuwe aanwervingen interne verschuivingen plaatsvinden. Op dit moment werken zowat 1.000 personeelsleden in het distributiecentrum in Zellik, dat momenteel nog 113.000 vierkante meter groot is.

De retailketen wil ook over een periode van vijf jaar 140 miljoen
euro investeren in Vlaanderen. Het is de bedoeling de Vlaamse winkels te moderniseren. Delhaize kondigde eerder al aan 80 miljoen euro te investeren in een opfrisbeurt van enkele tientallen geïntegreerde supermarkten in Wallonië.

Peeters feliciteerde de topman van Delhaize met de investering van 190 miljoen euro en sprak over "de pioniersrol" die het bedrijf in het verleden al speelde.

(belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners