Delhaize en Albert Heijn omgedoopt tot Koninklijke Ahold Delhaize

29/02/16 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Bron: Trends

"Koninklijke Ahold Delhaize". Dat wordt de statutaire naam van de groep die naar verwachting midden dit jaar zal ontstaan na de fusie van het Nederlandse Ahold (Albert Heijn) en het Belgische Delhaize.

Delhaize en Albert Heijn omgedoopt tot Koninklijke Ahold Delhaize

© BELGA

"Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden (Willem-Alexander dus, red.) heeft ingestemd met het verzoek van Ahold om het predicaat 'Koninklijke' te voeren na de fusie", zo meldt Ahold .

Ahold behoudt dus ook na de fusie het predicaat "Koninklijke" dat het al sinds 1987 mag voeren. Het kreeg de titel naar aanleiding van het eeuwfeest van het bedrijf.

Goedkeuring vragen aandeelhouders

Ahold en Delhaize maakten op 24 juni vorig jaar bekend dat zij als één, in Nederland gevestigd bedrijf, verder willen. Daardoor ontstaat een supermarktreus met ruim 6.500 winkels en meer dan 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten.

Beide groepen roepen op 14 maart hun aandeelhouders bijeen om goedkeuring te vragen voor de fusie. Die zou midden dit jaar afgerond moeten kunnen worden, zo herhaalt Ahold.

Vorige week raakte nog bekend dat de fusiegroep enkele winkels moet afstoten van de Belgische mededingingsautoriteit. Beide winkels samen zouden veel te sterk staan, luidde het argument. Onder meer de vestigingen in Kiel, Antwerpen Groenplaats, Oudenaarde, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Turnhout en Gent Overpoort zouden in de etalage komen te staan. Het gaat om winkels in eigen beheer, geen franchisewinkels. (Belga/NS)

Onze partners