Danone heeft geen goed zicht op de marktomstandigheden in 2015

20/02/15 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Bron: Trends

Danone verwacht ook in 2015 last te houden van moeilijke marktomstandigheden, zowel in Europa als in opkomende economieën.

Danone heeft geen goed zicht op de marktomstandigheden in 2015

Danone voorspelt dat de economische omstandigheden over het algemeen moeilijk en onstabiel blijven. Dat liet het Franse moederbedrijf van merken als Activia, Evian, Nutrilon en Danoontje vrijdag weten bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Problemen Rusland

In Europa denkt 's werelds grootste yoghurtproducent te maken te krijgen met dalende prijzen, terwijl de positie in opkomende markten wordt bedreigd door de kwetsbare valuta van die landen. Daarnaast spelen de problemen in en rond Rusland het concern parten.

De omzet van Danone stabiliseerde vorig jaar ongeveer, op ruim 21 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten ontstond een plus van bijna 5 procent. De nettowinst ging op die vergelijkbare basis met bijna 4 procent omhoog naar 1,6 miljard euro. Danone verwacht zijn omzet dit jaar met 4 tot 5 procent te laten groeien, als wordt gerekend met constante wisselkoersen. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners