Damhert gaat zoetstof maken in Italië

31/10/11 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

Bedrijf wil productie van tatagose later naar België halen.

Damhert gaat zoetstof maken in Italië

Het Limburgse Damhert, genomineerd als innovatief bedrijf in de Trends Business Tour, wil in januari starten met de productie van de suikervervanger tatagose in Italië. Daar heeft het in het voorjaar van dit jaar een melkpoederfabriek overgenomen.

"Onze wetenschappelijke en financiële mensen en de algemene directie trekken drie tot vier dagen per week naar Italië om de fabriek klaar te krijgen", zegt Grete Remen, zaakvoerder van Damhert.

Voor de productie van tagatose vertrekt Damhert van kaasoverschotten. De fabriek ten zuiden van Rome is ideaal gelegen in de mozarellastreek. Bovendien konden de machines onmiddellijk worden ingezet voor de productie van tagatose. "Wij mikken op een productie van 5.000 ton per jaar", laat Remen weten.

Damhert houdt de productie van tagatose graag in eigen handen en liet het enzymatische productieproces patenteren. "Op termijn willen wij de productie naar België halen", zegt Remen.

In eerste instantie wil Damhert produceren voor het eigen merk en co-branding. "Wij willen eerst binnenlandse producenten de kans geven met tagatose te werken", stelt Remen. "De multinationals staan nog steeds in de rij voor ons product, maar wij gaan heel zorgvuldig selecteren. De productie van tagatose heeft heel veel energie en geld gekost."

Onze partners