DAF Trucks in Oevel zoekt 100 arbeiders

25/08/10 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Bron: Trends

Vrachtwagenproducent DAF uit Oevel (Westerlo) gaat honderd arbeiders en een tiental bedienden aanwerven. Dat bevestigt woordvoerder Rob Appels woensdag aan het persagentschap Belga.

DAF Trucks in Oevel zoekt 100 arbeiders

© belga

"Om in te spelen op de toenemende vraag gaan we de productie van middelzware en zware trucks optrekken van 110 naar 125 eenheden per dag. Tegelijkertijd merken we dat de dealervoorraden zijn teruggebracht en het marktaandeel van DAF opnieuw toeneemt", zegt Appels.

DAF merkt vooral in Noord- en West-Europa een toenemende vraag naar vrachtwagens. Eind 2009 zag de vrachtwagenproducent zich nog verplicht 350 mensen te ontslaan als gevolg van de economische crisis.

Volgens de woordvoerder gaat DAF zo veel mogelijk ex- werknemers die in 2009 ontslagen werden, opnieuw proberen aan te werven. "Zij beschikken over de juiste kwaliteiten, weten hoe het er bij DAF aan toegaat en zijn dus ook snel inzetbaar," zegt Appels.

Volgens Alois Briers van ACV Metaal werd bij de bekendmaking van de herstructurering overeengekomen dat "iedereen die toen moest vertrekken, voorrang krijgt bij nieuwe aanwervingen en kan herbeginnen aan dezelfde loon- en anciënniteitsvoorwaarden".

Lees meer over:

Onze partners