D'Ieteren trekt winstprognoses nogmaals op

19/11/10 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

Bron: Trends

Autodienstengroep D'Ieteren stelt de winstprognose voor 2010 voor een tweede maal opwaarts bij . D'Ieteren verwacht een stijging van het courant geconsolideerde resultaat voor belastingen met ongeveer 30 procent over het volledige jaar. Dat meldt D'Ieteren vrijdag in een tussentijdse verklaring.

D'Ieteren trekt winstprognoses nogmaals op

© Belga

Eind augustus 2010 stelde D'Ieteren de winstverwachting al op tot "meer dan 25 procent", na een eerder verwachte +15 procent. De groep zag de verkopen tijdens het derde kwartaal stijgen met 9,9 procent, en met 12,5 procent over de eerste negen maanden van 2010.

D'Ieteren Auto, de divisie die merken als Volkswagen, Audi en Seat
verdeelt in België, ziet zijn marktaandeel toenemen tot 20,03 procent in het derde kwartaal. De verkoop steeg er met 7,7 procent in het derde kwartaal.

Voertuigbeglazingsdochter Belron (waar onder meer Carglass onder valt) zag de verkoop in het derde kwartaal toenemen met 16 procent. Autoverhuurder Avis Europe kende een "stijging van de volumes, de verhuuropbrengsten per dag en van het vlootgebruik in het derde kwartaal".

Het courant geconsolideerde resultaat voor belastingen, groepsaandeel, steeg met een vijfde in het derde kwartaal en met 45,4 procent sinds januari 2010.

D'Ieteren stelt voor om het aandeel D'Ieteren in tien te splitsen, waardoor de liquiditeit zou kunnen worden verbeterd. Het voorstel wordt binnenkort voorgelegd aan de raad van bestuur tijdens een buitengewone algemene vergadering.

Lees meer over:

Onze partners