D'Ieteren breidt uit in regio Antwerpen

24/03/14 om 12:35 - Bijgewerkt om 12:35

Bron: Trends

Autodienstengroep D'Ieteren versterkt zich in concessies van de merken Volkwagen, Audie, Skoda en Seat in Wilrijk en Mechelen. Dat meldt D'Ieteren in een persbericht.

D'Ieteren breidt uit in regio Antwerpen

© belga

D'Ieteren Auto heeft een principeakkoord ondertekend voor de overname van de drie concessies van de merken Volkswagen, Audi en Seat van de groep Claessens in Wilrijk en voor de verwerving van een meerderheidsparticipatie in de drie concessies van de merken Volkswagen, Audi en Skoda van de groep ACM in Mechelen., luidt het in een persbericht.

De drie concessies van Claessens en de drie concessies van ACM zijn samen goed voor ongeveer 2 procent van de totale volumes van D'Ieteren Auto in België.

D'Ieteren Auto nam recentelijk ook al de concessies over van de groepen Beerens en Joly, eveneens gevestigd op de as Mechelen-Antwerpen, en versterkt zijn positie er nu verder.

"Onze netwerkstrategie, die erin bestaat om met zelfstandige concessiehouders te werken en om hun rendabele ontwikkeling op lange termijn te garanderen, blijft onveranderd", zegt Denis Gorteman, CEO van D'Ieteren Auto.

D'Ieteren Auto is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van meer dan 21 procent, en was in 2013 goed voor een omzet van 2,6 miljard euro. D'Ieteren Auto verdeelt in ons land de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. (Belga/BO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners