Crelan 'zet internetbank Keytrade te koop'

03/09/15 om 04:21 - Bijgewerkt om 04:32

De financiële groep Crelan zet internetbank Keytrade in de etalage. Met het oog op de verkoop werd zakenbank Lazard gemandateerd.

Crelan 'zet internetbank Keytrade te koop'

Luc Versele, de CEO van Crelan © BELGA

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Luc Versele, de CEO van Crelan, bevestigt in een reactie dat Keytrade mogelijk verkocht wordt, maar benadrukt dat dat niet gebeurt uit (financiële) noodzaak. "Na het vertrek van onze Franse aandeelhouder vorig jaar zijn we 100 procent Belgisch en coöperatief verankerd. Naar aanleiding daarvan zijn we bezig met een studie naar welk soort bank we willen zijn en welke waarden we willen uitdragen. We kijken wat de beste toekomst zou zijn voor Keytrade: bij ons of elders. We tasten af of er serieuze appetijt is voor de internetbank. Het is altijd al een zeer begeerde bruid geweest. Ook nu zijn er signalen in die richting".

200.000 klanten

Keytrade is een handelsplatform voor beleggers, maar biedt ook spaarboekjes, levensverzekeringen en onlinevermogensbeheer aan. Het ontstond in 1998 als eerste Belgische onlinebeleggingssite (VMS-Keytrade) en zit al tien jaar in de portefeuille van Crelan.

De groep omvat ook de gelijknamige bank (ex- Landbouwkrediet en ex-Centea), een verzekeraar en de nichebank Europabank.

Keytrade overschreed dit jaar de kaap van 200.000 klanten. Ze had eind vorig jaar 8,2 miljard euro onder beheer en boekte een bedrijfswinst van 20 miljoen euro.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners