'Computerprijzen stijgen door overstromingen Thailand'

31/10/11 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:06

Bron: Trends

Thailand is de op een na grootste producent en exporteur van harde schijven ter wereld.

'Computerprijzen stijgen door overstromingen Thailand'

© Image Globe

De overstromingen in Thailand, de op een na grootste producent en exporteur van harde schijven ter wereld, duwen mogelijk de computerprijzen de hoogte in.
De productie van harde schijven zit grotendeels geconcentreerd rond de hoofdstad Bangkok. Die fabrieken staan haast allemaal onder water. Laptops, notebooks en andere elektronica die met een harde schijf werken kunnen dus fors duurder worden.

"In amper twee weken tijd zijn de prijzen van harde schijven bijna verviervoudigd", zegt Xavier Cabes van de Antwerpse grootdistributeur 2by2 maandag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Een harddisk van 1 terrabyte werd tot voor twee weken voor 44 euro exclusief btw aan de winkels verkocht. Vandaag kost zo'n 1 Tb-schijf al 129 euro en ik heb zelfs al prijzen gezien van 150 euro, exclusief btw."

Luc Dingemans van warenhuisketen Makro: "Voorlopig zijn er geen grote prijsaanpassingen doorgevoerd omdat we nog redelijk wat elektronica in voorraad hebben. Maar dat is slechts een kwestie van tijd. Voor de nieuwe leveringen houden we rekening met prijsstijgingen van 40 tot 50 procent."

Makro benadrukt dat het gaat om gissingen. Nog zeker tot het einde van het jaar verandert er voor Makro-klanten niets: notebooks, laptops en computers blijven aan de huidige prijzen en voorwaarden, vervolgt Makro. Het bedrijf wil de situatie eerst evalueren en met alle leveranciers over voorwaarden praten. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners