Colruyt is opnieuw goedkoopste supermarkt volgens Test-Aankoop

28/05/13 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Bron: Trends

Het is al het vijfde jaar op rij dat Colruyt in de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop als goedkoopste uit de bus komt.

Colruyt is opnieuw goedkoopste supermarkt volgens Test-Aankoop

© Olivier Papegnies/Image Globe

Colruyt is de goedkoopste supermarkt, zo blijkt uit de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop. Het is al het vijfde jaar op rij dat Colruyt in dat onderzoek als goedkoopste uit de bus komt.

Uit het onderzoek komt Colruyt als goedkoopste supermarkt naar voren bij de eersteprijsproducten - de goedkoopste producten in het gamma.

Bij de merkproducten moet de keten die eer delen met Red Market, dat vorig jaar nog uit het onderzoek geweerd werd omdat het de prijzen gemanipuleerd had tijdens de controles.

Aldi en Lidl hebben goedkoopste huismerken

Als er enkel gekeken wordt naar de huismerken, blijven Aldi en Lidl wel duidelijk het goedkoopst.

In de praktijk kopen de meeste consumenten evenwel een mix van merkproducten, eersteprijsproducten en huismerken, zo zegt Test-Aankoop. Daarom stelde de consumentenorganisatie een gecombineerde rangschikking op, die wordt aangevoerd door Colruyt.

Albert Heijn (gemiddeld 4 procent duurder), Red Market (5 procent), Okay (6 procent) en Carrefour Hyper (8 procent) vervolledigen de top vijf.

Match en Smatch bengelen onderaan die ranglijst. Gemiddeld zijn de producten daar respectievelijk 20 en 23 procent duurder dan bij Colruyt.

Onderzoekers van Test-Aankoop noteerden tussen oktober 2012 en januari 2013 in totaal 123.029 prijzen in 722 verschillende supermarkten. (Belga/TE)

Onze partners