Coca Cola en BMW willen enkel met groene energie werken

07/12/15 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:28

Bron: Trends

Zes grote bedrijven hebben zich maandag geëngageerd om enkel nog met hernieuwbare energie te werken. Dat is bekendgemaakt in de marge van de klimaattop in Parijs. Ze voegen zich daarmee bij een wereldwijd initiatief van meer dan 50 bedrijven.

Coca Cola en BMW willen enkel met groene energie werken

© AFP

Het gaat om Coca-Cola, BMW group, International Flavors & Fragrances, Nordea Bank AB, Pearson PLC en Swiss. Ze maken nu deel uit van de "RE100", een internationaal initiatief van The Climate Group voor bedrijven die de overstap maken naar uitsluitend hernieuwbare stroom. Onder meer Microsoft, Ikea en Google maken er al deel van uit.

90 terrawatt

"Klimaatveranderingen vormen een grote bedreiging voor onze bedrijfsactiviteiten. Het is in het belang van iedereen dat wij de klimaatveranderingen aanpakken. Wij zijn er van overtuigd dat de overgang naar een economie die weinig CO2 uitstoot op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen", zei Hubert Patricot, Europese topman bij Coca Cola.

Al zal het nog even duren vooraleer de frisdrankproducent zijn belofte zal waarmaken. Coca Cola wil in 2040 voor 40 procent zijn overgeschakeld naar groene energie. Ter vergelijking: Pearson draait al sinds 2012 volledig op groene energie.

Volgens de berekeningen van de groep zal het engagement een extra 90 terrawattuur groene energie vergen, of 1 procent van de elektriciteit die de industrie wereldwijd verbruikt.

Deze omschakeling maakt het mogelijk om 56 miljoen ton CO2 te besparen, zo benadrukt de Climate Group. Op de site van RE100 kan je de volledige lijst met deelnemende bedrijven terugvinden. (Belga/NS)

Onze partners