Cisco zet nog eens 1.300 banen op de tocht

24/07/12 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

Bron: Trends

Cisco, de grootste netwerkspecialist ter wereld, plant een nieuwe ontslagronde waarbij 1.300 banen sneuvelen. Dat heeft het bedrijf in San José bekendgemaakt. Cisco telt meer dan 65.000 werknemers.

Cisco zet nog eens 1.300 banen op de tocht

© Belga

Een jaar geleden kondigde de grootste producent van computer-netwerkapparatuur al aan dat er 6.500 banen - of 9 procent van het volledige personeelsbestand - zouden sneuvelen. Het zou daarbij de bedoeling zijn 1 miljard dollar te besparen

"De bezuinigingen die kaderen in het plan om de structuur van het bedrijf te vereenvoudigen zijn een reactie op het verslechterde economische klimaat in bepaalde delen van de wereld ", luidt het in een e-mailbericht.

CEO John Chambers moet het tij zien te keren als gevolg van een terugval van de omzetgroei en het verlies aan marktaandeel. In mei haalde Chambers al de Europese schuldencrisis, de verzwakte overheidsuitgaven en een daling van de orders aan als oorzaken voor de lagere winstprognose voor het vierde kwartaal.

Cisco maakt de resultaten voor het vierde kwartaal op 15 augustus bekend. Het Cisco-aandeel moest dit jaar al 11 procent prijsgeven. (Bloomberg/BO)

Lees meer over:

Onze partners