Chinese hotelmagnaat plaatst grootste bestelling in geschiedenis Rolls-Royce

17/09/14 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:52

Bron: Trends

De Chinese luxe-ondernemer Stephen Hung heeft de grootste order geplaatst in de geschiedenis van de Britse luxewagenfabrikant Rolls-Royce. De vastgoed-en casinomagnaat heeft dertig exemplaren besteld van de Rolls-Royce Phantom voor zijn toekomstige hotel in het Chinese Macau. Dat meldt Rolls-Royce.

Chinese hotelmagnaat plaatst grootste bestelling in geschiedenis Rolls-Royce

Elk van de dertig voertuigen is aangepast aan de wensen van de Chinese ondernemer. Twee ervan worden afgewerkt met vergulde accenten, waarmee ze de duurste Rolls-Royce Phantoms ooit gebouwd zullen zijn. De Phantoms zullen worden gebruikt om de klanten van het luxehotel Louis XIII in Macau te vervoeren. Het hotel zou in de eerste helft van 2016 de deuren openen.

Rolls-Royce Motor Cars werkte ook met het hotel samen om de parkeerplaatsen en opritten voor het stallen van de auto's bij het hotel te ontwerpen. De Louis XIII-chauffeurs zullen ook een specifieke rijopleiding krijgen. De partijen maakten geen financiële details bekend, maar het nieuwsagentschap Bloomberg spreekt van ruim 15 miljoen euro. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners