Chauffeurs Supertransport Ternat terug aan het werk bij distributiecentrum Carrefour

26/02/10 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:38

Bron: Trends

De 42 chauffeurs van Supertransport die voor Logistiscs Ternat werken zijn na een dag staking, vrijdag opnieuw aan het werk gegaan. Ze staakten omdat de directie was teruggekomen op een eerdere belofte dat de chauffeurs bij een sluiting van dit distributiecentrum in andere vestigingen van Supertransport terecht kunnen.

Chauffeurs Supertransport Ternat terug aan het werk bij distributiecentrum Carrefour

© Belga

Logistics Ternat levert enkel droge voeding aan de hypermarkten van Carrefour. Woensdag raakte bekend dat het zal gesloten worden.

"De directie van Supertransport heeft nog geen enkele toezegging gedaan en weigert zelfs elk gesprek. We hebben echter beslist over te schakelen op andere vormen van acties de volgende dagen. Momenteel is er voor de chauffeurs bij Logistics Ternat sowieso weinig werk omdat er slechts in beperkte mate gewerkt wordt door het personeel van het distributiecentrum", aldus vakbondssecretaris Thierry Vuchelen (ACLVB).

Bij Logistics Ternat wordt sinds donderdag terug gewerkt, zij in het beperkte mate. "We blokkeren nog steeds de leveringen aan 15 hypermarkten en ook de promo-artikelen voor alle hypermarkten zijn nog steeds niet de deur uit. Om 10 uur vanmorgen beraden we ons in overleg met de directie van het distributiecentrum over welke acties we verder gaan voeren", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (ACV).

Onze partners