Champion laat Carrefour wachten

12/04/10 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Bron: Trends

Voor het personeel van Carrefour in ons land blijft het nagelbijten. Eric Mestdagh, topman van supermarktketen Champion, die maandag zijn plannen zou bekendmaken over een mogelijke overname van een twintigtal Carrefour-winkels laat niet in zijn kaarten kijken.

Champion laat Carrefour wachten

© belga

De topman van Champion zou maandag zijn plannen toelichten op de ondernemingsraad, maar vroeg nog een week uitstel. "Mestdagh liet weten nog niet rond te zijn met de berekeningen", meldt vakbondsman Jan De Weghe (BBTK) na afloop van de ondernemingsraad. "Hij heeft wel nogmaals zijn intentie bevestigd om een twintigtal vestigingen over te nemen."

Intussen werd wel bekendgemaakt dat de supermarkt Brussel - Les Halles niet wordt overgenomen. De huur loopt af in 2012 en de eigenaar wil het pand wellicht een andere bestemming geven. Carrefour zou de winkel blijven huren tot het contract afloopt.

De directie van de winkelketen gaf maandag ook nogmaals uitleg bij de geplande besparingen op de loonkost. "Topman Gérard Lavinay heeft bevestigd dat de loonkosten met 1,4 procent naar omlaag moeten", zegt vakbondsman De Weghe. "Een ander paritair comité is voor hem niet noodzakelijk, maar de omvang van de besparing ligt vast."

Op dinsdag 20 april volgt een nieuwe ondernemingsraad. Dan zou Eric Mestdagh wel aanwezig zijn.

Onze partners