CEO van Roche voorspelt ondergang van concurrenten farmasector

20/12/11 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Bron: Trends

De farmasector wordt de komende tien jaar getroffen door een perfecte storm. Dat zegt Severin Schwan, de CEO van de Zwitserse farmagigant Roche.

CEO van Roche voorspelt ondergang van concurrenten farmasector

© belga

Schwan verwacht dat alleen generischegeneesmiddelenmakers en de meest innovatieve farmabedrijven die storm zullen overleven. De algemene farmaspelers die het midden van de sector bevolken en te weinig vernieuwende medicijnen kunnen aanbieden, zijn gedoemd te verdwijnen, klinkt het.

Schwan wees er tijdens een conferentie van de farmasector in Londen op dat de goedkeurings- en terugbetalingsautoriteiten steeds moeilijker zullen doen door de druk op de budgetten voor de gezondheidszorg. Bovendien eisen investeerders steeds hogere rendementen en zijn ze bezorgd over de productiviteit in onderzoek en ontwikkeling en de gebrekkige groei in de sector.

"De sector kan de kapitaalinvesteringen nauwelijks recupereren", zegt Schwan. De topman van Roche, 's werelds belangrijkste producent van medicijnen tegen kanker, voorspelt ook dat het aantal generische spelers zal dalen als gevolg van een broodnodige consolidatie. (Be.L.)

Lees meer over:

Onze partners