CEO Costolo: 'Twitter-werknemers met de dood bedreigd door IS'

10/10/14 om 17:44 - Bijgewerkt om 19:53

Volgens het zakenblad Fortune werden zowel de CEO als de werknemers van de miniblogsite Twitter met de dood bedreigd door leden van de terreurorganisatie IS (Islamitische Staat).

CEO Costolo: 'Twitter-werknemers met de dood bedreigd door IS'

© reuters

CEO Costolo verklaarde tijdens een speech op het Vanity Fair New Establishment Summit in San Francisco dat hijzelf en zijn medewerkers met de dood bedreigd werden nadat ze Twitter-accounts van IS-leden hadden verwijderd.

Het actief verwijderen van die accounts moest de geviseerde IS-leden beletten verder gebruik te maken van de miniblogsite om hun boodschappen en aanverwante video's te verspreiden.

Costolo had het in dat verband over de rol die de sociale media spelen bij het verspreiden van verontrustende beelden, zoals video's van onthoofdingen door ISIS-leden.

De CEO van Twitter zei daarover dat er bijna nooit gedebatteerd wordt over de belangen van de gebruikers versus de belangen van de aandeelhouders. Volgens de CEO heerst er veeleer een discussie tussen twee groepen gebruikers over wat wel en wat niet moet worden toegestaan op het platform van Twitter. "Het gaat er aan beide zijden van het debat warm aan toe", aldus Costolo. (BO)

Lees meer over:

Onze partners