Caterpillar schat dat herstructurering 220 miljoen euro kost

29/01/14 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Bron: Trends

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar, die in februari de intentie aankondigde om 1.400 banen te schrappen in Charleroi, schat dat die herstructurering 220 miljoen euro zal kosten.

Caterpillar schat dat herstructurering 220 miljoen euro kost

© Belga

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar, die in februari de intentie aankondigde om 1.400 banen te schrappen in Gosselies bij Charleroi, schat dat die herstructurering 300 miljoen dollar (voor belastingen), of 220 miljoen euro zal kosten. Dat schrijven de kranten van de groep Sudpresse. Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt vindt het een 'normaal' bedrag. 'Het gaat om veel geld, maar gezien het aantal banen dat verloren zal gaan, lijkt dat me normaal. Er zijn veel brugpensioenen die betaald zullen moeten worden', aldus de minister.

Brugpensioen vanaf 52,5

Caterpillar laat nog weten dat het in het eerste kwartaal een beslissing verwacht van federaal minister van Werk Monica De Coninck over het herstructureringsplan. Dat omvat onder meer brugpensioen (officieel het 'Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag' of SWT) vanaf 52,5 jaar.

3.700

De directie van Caterpillar kondigde in februari de intentie aan de banen te schrappen in Gosselies van 1.100 arbeiders en 300 bedienden. In de vestiging werken 3.700 mensen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners