Carrefour investeert in Belgische hypermarkten

17/09/10 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:54

Bron: Trends

De Franse retailer Carrefour gaat in België al haar hypermarkten omvormen of vernieuwen naar het nieuwe Carrefour Planet-winkelconcept. Dat zegt Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour België.

Carrefour investeert in Belgische hypermarkten

© belga

Vervoort verduidelijkt dat tien à vijftien van de grootste hypermarkten in België zullen omgevormd worden naar het Carrefour Planet -model. De kleinere hypermarkten worden vernieuwd volgens datzelfde model, maar het zou nog niet duidelijk zijn of ze ook de naam Carrefour Planet krijgen.

Volgens Vervoort is In België al een dergelijke vernieuwing al aan de gang, onder meer in Lier. In Waterloo, maar ook in het Franse Lyon, zijn er Carrefour Planet-proefwinkels.

Het was uitgerekend in Lyon, waar topman van Carrefour Lars
Olofsson, bekendmaakte dat de komende 2,5 jaar 1,5 miljard euro zal geïnvesteerd worden om het hypermarkt-formaat nieuw leven in te blazen in West-Europa.

Olofsson kondigde daarbij aan dat 245 van zijn 500 hypermarkten omgevormd worden naar het Carrefour Planet-model, te beginnen in het tweede kwartaal van 2011. Elke omvorming kost ongeveer 4,2 miljoen euro.

De overige 255 hypermarkten, die kleiner zijn, zullen vernieuwd worden naar de "geest" van Carrefour Planet. Zij zullen gelijkaardige waren verkopen, maar de naam Carrefour behouden, zei Olofsson. Die vernieuwing kost telkens 2 miljoen euro.

Carrefour wil de meeste van de 500 hypermarkten omvormen in
Frankrijk, België, Spanje, Italië en Griekenland tegen het eind van 2012. De Carrefour Planet's zijn behalve ruimer ook georganiseerd rond specifieke polen, zoals multimedia. Ook zijn diensten voorzien zoals een kindercrèche.

Lees meer over:

Onze partners