Busworld dreigt met vertrek naar Keulen of Berlijn

10/10/11 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Bron: Trends

Busworld, met 340 exposanten in vijf dagen de grootste tour- en autocarbeurs ter wereld, overweegt om zijn vaste stek Kortrijk te verlaten.

Busworld dreigt met vertrek naar Keulen of Berlijn

© belga

Voorman en stichter Luc Glorieux eist dat er in Kortrijk Xpo meer ruimte komt. De beurs is goed voor 60.000 vierkante meter. "Maar we zouden nog 7000 vierkante meter méér kunnen gebruiken", zegt Glorieux. "Die potentiële exposanten moeten we nu weigeren en dat doet pijn."

Glorieux klaagt niet alleen het plaatsgebrek aan in Kortrijk Xpo. De gebrekkige infrastructuur (toegangswegen en parkingmogelijkheden) zijn hem nog meer een doorn in het oog. Daar wijst hij met een beschuldigende vinger naar het Vlaams Gewest. "Dat doet gewoon niets. Dat is het drama van deze regio op korte en op lange termijn. De Vlaamse overheid jaagt al wie ondernemend wil zijn weg uit Vlaanderen. Je mag gerust over sabotage spreken."

Glorieux dreigt met een vertrek. Als er niets verandert, wil hij met zijn succesvolle vakbeurs uitwijken naar Keulen of Berlijn. "In Gent heb je dezelfde problemen. Flanders Expo werd er in de loop der jaren ook stilaan dicht gebouwd. Neen, dan liever naar Keulen of Berlijn. Duitsland is sowieso strategisch gelegen in Europa."
Kortrijk Xpo en het Kortrijkse stadsbestuur zeggen er alles aan te willen doen om aan de wensen van Busworld tegemoet te komen.
De veertigste editie van Busworld loopt van 21 tot 26 oktober in Kortrijk. Er worden ruim 30.000 bezoekers verwacht uit meer dan 115 landen. (KC)

Lees meer over:

Onze partners